В єпархіях УПЦ помолилися про упокій невинно загиблих у Києві під час трагічних подій в лютому 2014-го

20 лютого 2019 року, у п’яту річницю трагічних подій на столичному Майдані, в Українській Православній Церкві помолилися про упокій душ тих, хто невинно загинув у Києві під час трагічних подій в лютому 2014-го. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Клірики Луцького благочиння Волинської єпархії УПЦ відслужили панахиду біля Стели Героїв, що на Театральному майдані обласного центру. З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, панахиду звершив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук.

Церква ніколи не залишається осторонь трагічних подій, молиться за душі убієнних та померлих, просить у Всевишнього милості та прощення.

Разом зі священнослужителями тих, хто віддав своє земне життя, вшанували також мешканці Луцька, котрі зібрались біля Стели.

Цього ж дня в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці м. Кропивницького відбулося заупокійне богослужіння, на якому помолилися за упокій загиблих. Очолив богослужіння настоятель Благовіщенського храму прот. Євгеній Назаренко, у спіслужінні клірикі собору прот. Андрія Боярчука та свящ Андрія Афанасенка.

З благословення Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у Свято-Миколаївському соборі м. Горішні Плавні було звершено панахиду за загиблими. Заупокійне богослужіння звершив декан богословсько-місіонерського факультету протоієрей Олександр Носенко. Разом із ним молилися парафіяни собору.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 394

Залишити відповідь