Правозахисні організації замовчують ситуацію з порушенням релігійних прав в Україні – коментар Голови Відділу зовнішніх церковних зв`язків УПЦ (+відео)

Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан заявив, що поки міжнародні правозахисні організації не заявили про конкретні дії щодо фактів тиску на УПЦ у процесі т.з. «переходів у ПЦУ», однак висловив надію, що світова громадськість зробить відповідні висновки, які «вплинуть на те, щоб переслідування, гоніння і тиск на Українську Православноу Церкву припинилося на державному рівні». Про це владика сказав у коментарі «Першому козацькому», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Усі порушення Конституції України та Закону «Про свободу совісті і релігійних організацій», що відбуваються в різних регіонах України в процесі т.з. «переходів» у «ПЦУ», із застосуванням насилля, за участю місцевої влади, котра ініціює загальні збори територіальної громади, фіксуються УПЦ та передаються у правозахисні організації — як на Заході, так і в Україні, щоб світова громадськість знала про те, що тут відбувається», — сказав митрополит Митрофан.

Владика нагадав, що за релігійною ситуацією в Україні також слідкує Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, яка фіксує всі порушення прав православних віруючих. Та про те, що голова Представництва при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор постійно доповідає на міжнародних форумах про становище віруючих УПЦ.

Разом із тим, за словами митрополита Митрофана, на сьогодні у світі спостерігається «свідоме мовчання з приводу церковної ситуації в Україні, продиктоване ззовні». Владика зауважив: «Поки ми конкретних дій з боку правозахисних організацій не бачили, але сподіваємося, що вони зроблять висновки з того, що відбувається, і це буде впливати на те, щоб на державному рівні було зупинено переслідування, гоніння і тиск на нашу Церкву».

Давление на УПЦ в мире пока никто не осудил. Митр. Митрофан

ДАВЛЕНИЕ НА #УПЦ В МИРЕ ПОКА НИКТО НЕ ОСУДИЛ. МИТРОПОЛИТ МИТРОФАНМитрополит Митрофан, митрополит Луганский и Алчевский, глава Отдела внешних церковных связей УПЦ, рассказал, как реагируют международные церковные и светские структуры на притеснения Украинской Православной Церкви."Как мы видим, пока не какой-то конкретной реакции на то, что происходит нет. Это очень странно. Но мы надеемся, что все-таки в мире поймут, что все тут не так гладко и законно, как это представляет сегодня действующая власть".

Gepostet von Перший Козацький am Donnerstag, 7. März 2019

Нагадаємо, у зв’язку з численними випадками порушення прав людини і загрозою ескалації релігійних конфліктів, глава Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор раніше звернувся до офіційних осіб ООН, ОБСЄ, ЄС та інших країн із закликом вплинути на ситуацію в Україні.

Просмотров: 520

Залишити відповідь