Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Ми молимося про подолання кризи, яка була створена в Україні (+відео)

Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви передав братнє вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та усім віруючим Української Православної Церкви.

26 квітня 2019 року Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви Блаженніший Патріарх Феофіл III зустрівся з офіційною делегацією Української Православної Церкви, яка в суботу привезе Благодатний вогонь в Україну. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви зазначив, що дуже радий бачити на Святій Землі представників УПЦ і передав своє запевнення в братній любові Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, єпископату, духовенству та всім віруючим УПЦ.

«Ми завжди повинні молитися, перш за все, про єдність наших народів, а також про єдність усього людства. І ми молилися і продовжуємо молитися, щоб подолати ту кризу, яка була створена, і, на жаль, продовжує існувати в Україні», — зазначив Патріарх Феофіл ІІІ.

Його Блаженство побажав представникам Української Православної Церкви «любити ворогів своїх» не дивлячись ні на що.

«Я знаю, дуже важко сказати: любіть ворогів своїх. Але ми повинні любити їх. Немає нічого сильнішого, аніж показати вашому опоненту, що ви його любите», — сказав Патріарх.

Блаженніший владика також зазначив, що страждання є частиною православної віри. «Ознака справжньої Церкви – це страждання», — сказав він і побажав не впадати у відчай, «тому що за Голгофою завжди слідує Воскресіння».

«Ми прекрасно розуміємо страждання народу України, але ми оптимістично налаштовані і сподіваємося, що прийде той день, коли ми зможемо насолодитися результатами того, що наш Іісус Христос Воскрес. Адже сила Воскресіння Христа буде Тріумфальної зрештою!, — сказав Патріарх Феофіл і додав. — Ми продовжуємо молитися від всього серця про востановления миру і єдності».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 422

Залишити відповідь