Ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини звершив святкове богослужіння в Гощанському монастирі

Триває візит архієпископа Празького та Чеських Земель до Рівненщини — з благословення керуючого єпархією владика звершив святкове богослужіння та висловив підтримку духовенсту і пастві УПЦ.

3 червня 2019 року, в день шанування Володимирської ікони Божої Матері та день пам’яті рівноапостольних Костянтина і Єлени, архієпископ Празький і Чеських Земель Михаїл очолив святкову Божественну літургію у Свято-Покровському Гощанському монастирі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Рівненської єпархії

Йому співслужили архієпископ Городницький Олександр, вікарій Рівненської єпархії єпископ Дубенський Пимен, прибуло духовенство та священики обителі. За Літургією молився правлячий архієрей митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій.

Архієпископ Михаїл звершив священницьку хіротонію над дияконом Віталієм Петровичем Ящуком.

На завершення ієрарх Православної Церкви Чеських земель і Словаччини привітав настоятельку ігуменю Ірину (Сачук) та усіх присутніх із пасхальними днями та подякував за можливість молитися разом.

Нагадаємо, 30 травня 2019 року архієпископ Празький та Чеських Земель звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому Межирицькому чоловічому монастирі, після якої висловив вдячність правлячому архієрею за можливість молитися разом і засвідчив підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також побажав миру та злагоди Церкві та Українській державі. А раніше, 20 лютого, архієпископ Празький і Чеських земель Михаїл офіційно заборонив співслужіння з представниками «ПЦУ».

 

Просмотров: 281

Залишити відповідь