Віруючі Богуслава звертаються по допомогу у відновленні постраждалого від пожежі собору (+реквізити)

Громада постраждалого внаслідок пожежі Свято-Троїцького кафедрального собору міста Богуслав Київської області звертається до всіх небайдужих із проханням надати допомогу у відновленні святині ХІХ століття. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії.

Собор. Пожежа

У ніч з 6 на 7 червня 2019 року під час громовиці зайнявся купол Свято-Троїцького кафедрального собору у м. Богуславі, який в результаті пожежі провалився у середину споруди. Постраждалих немає. Парафіянам собору вдалося врятувати від вогню цінні церковні речі.

Собор до пожежі

«Ніхто не постраждав, старовинні ікони встигли повиносити. Храм є пам’яткою архітектури, побудований за проектом невідомого майстра в стилі пізнього класицизму – нетипового для українських православних храмів. Спорудження характерне оточенням колонад, що ведуть на вулицю і площу. Головною частиною храму є ротонда – кругла будівля, оточена колонами і увінчана куполом. Настоятель храму о.Михаїл і парафія просять про допомогу для відбудови храму», — написала у Facebook парафіянка Людмила Бурцева та додала від себе, що «невимовно боляче бачити руїни всередині храму», в якому вона «робила перші самостійні кроки до Сповіді і Причастя».

Як повідомляла прес-служба Білоцерківської єпархії, Свято-Троїцький кафедральний собор у м. Богуславі, настоятелем якого є благочинний Богуславського округу протоієрей Михаїл Залізницький,  9 червня, у неділю 7-му після Пасхи, відвідав митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Владика звершив у соборі під відкритим небом Божественну літургію та поспілкувався з парафіянами, благословивши їх на труди для встановлення нового соборного куполу.

Громада просить про молитви та допомогу!

Реквізити парафії:

09700 Київська обл., м. Богуслав, вул. Орлика Пилипа, 6, тел. 045-61-5-38-00

р/р 26002053147635 “Приват Банк” ОКПО 25301607

картковий рахунок “Приват Банк” настоятеля протоієрея Михаїла Залізницького:

4149 4390 1125 7072 (Залізницький Михайло Максимович).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1667

Залишити відповідь