Василь Ломаченко закликав підтримати петицію на захист Києво-Печерської Лаври

Відомий український боксер і парафіянин Української Православної Церкви Василь Ломаченко закликав українців підтримати петицію про збереження Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Спортсмен розмістив активне посилання на петицію, опубліковану на сайті Президента України від 27 квітня 2020 року, у своєму Instagram, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадаємо, петиція №22/094164-еп, автором якої виступив Родіон Абрамович, закликає залишити Києво-Печерську Лавру у користуванні УПЦ і відхилити петицію № 22/092966-еп про передачу обителі “ПЦУ”, оскільки вона «не тільки вводить в оману безпосереднього її адресата – Президента України і тих людей, які будуть її підтримувати, але і спрямована на розпалювання міжконфесійного конфлікту на підставі спотворених фактів і власних домислів автора».

Станом на 22:00 23 травня петицію про збереження святої обителі в користуванні Української Православної Церкви підписали 14914 осіб із необхідних 25000. Збирання підписів здійснюється протягом 90 днів з моменту її реєстрації. Залишилося 65 днів.

Ознайомитися з повним текстом петиції №22/094164-еп та підтримати її можна за посиланням.

22 травня Президент України опублікував на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України відповідь на розміщену там 15 квітня петицію про передачу Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври “ПЦУ”. Володимир Зеленський повідомив, що об’єктами державної власності управляє Кабінет Міністрів України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 7128