Напередодні Світлого Христового Воскресіння в Українській Православній Церкві продовжують допомагати нужденним

Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань передав продуктові набори для 55 сімей, які знаходяться на обліку у Центрі соціально-психологічної реабілітації Києва, Сєверодонецька єпархія відвезла підопічним міського товариства інвалідів «Надія» продуктові набори, Київська єпархія зібрала продукти для одиноких непрацездатних громадян, віруючі Чернівецько-Буковинської єпархії відправили 4 тонни гуманітарної допомоги у Святогірську Лавру, в Донецькій та Горлівській єпархіях відбулися благодійні ярмарки, на яких збирали допомогу хворим дітям. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

26 квітня Синодальний відділ УПЦ з соціально-гуманітарних питань передав продуктові набори для 55 сімей, які знаходяться на обліку у Центрі соціально-психологічної реабілітації Солом’янського району Києва, з яким відділ багато років співпрацює. Керівництво Центру звернувся про допомогу до Голови відділу протоієрея Сергія Екшияна.

“Сім’ям, в яких виховуються діти і молодь з інвалідністю завжди непросто справлятися з викликами життя. Під час карантину таких викликів стає в рази більше. Збільшуються тривоги за здоров’я, за фінансову спроможність та додається багато інших складних переживань. Ізоляція сприяє погіршенню настрою та загального стану. Це не просто слова, а підтверджені життєві факти. Це сумні історії виживання. Від імені батьків Центр соціально-психологічної реабілітації подякував Синодальному відділу УПЦ за підтримку та багаторічну співпрацю!”, – йдеться у повідомленні на сайті blago.church.ua.

З благословення митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима єпископ Новопсковський Іринарх передав підопічним Cєверодонецького міського товариства інвалідів «Надія» продуктові набори.

24 квітня з благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія віруючі Чернівецько-Буковинської єпархії відправили 4 тонни гуманітарної допомоги у Святогірську Лавру для підготовки до свята світлого Христового Воскресіння.
У зборі допомоги (курячі яйця, мука, сир, олія, сметана, крупи, кава, фрукти, овочі, консервація та ін.) взяли участь жителі міста Чернівці та парафії з різних сіл єпархії.

26 квітня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія представник Макарівського вікаріатства протоієрей Андрій Велимчаниця, настоятель храму на честь архістратига Божого Михаїла, відвідав Стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян, яке розташоване у селі Грузьке на Київщині.

Отець Андрій передав продукти, підготовлені керуючим Макарівським вікаріатством єпископом Бишівським Кирилом та благодійниками вікаріатства.

Також священнослужитель зустрівся із завідуючою Світланою Макаренко. Пані Світлана подякувала за чергову надану допомогу та зазначила, що співпраця між духовенством Макарівщини та працівниками закладу, де наразі перебувають 19 самотніх непрацездатних громадян, є дуже вагомою.

Вона підкреслила, що для літніх людей, які мешкають тут, є вкрай важливою також можливість духовного спілкування з пастирями Церкви Христової.

25 квітня, в день спогади Входу Господнього в Єрусалим, в чотирьох храмах Донецька, з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, благодійним фондом “Час добрих” була організована виставка-ярмарок сувенірів та інших виробів ручної роботи юних пацієнтів онковідділень лікарень Донецька, а також їх батьків, які борються за життя своїх дітей.

Усі виручені в ході ярмарків кошти та пожертвування від людей будуть спрямовані фондом “Час добрих” на допомогу дітям, які отримують лікування від онкологічних захворювань в клініках міста Донецька.

У Вербну неділю на території храму на честь ікони Божої Матері «Державна» в Горлівці відбувся «Ярмарок добра». Напередодні Світлого Воскресіння Христового городяни мали можливість придбати великодні сувеніри, які виготовили учні дитячої недільної школи парафії.

Ярмарок мав благодійні цілі: на виручені кошти придбають подарунки до свята Пасхи для вихованців міського соціально-реабілітаційного центру. Там знаходяться діти, які з різних причин втратили батьків.

Вартість художніх робіт ніхто не встановлював: гості ярмарку платили стільки, скільки вважали за потрібне. Городяни охоче жертвували і купували сувеніри, так що без подарунків сироти не залишаться.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 175