Відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦ (+фото, відео)

12 травня у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед засіданням синодали  помолились за Божественною літургією у Миколаївському домовому храмі резиденції Предстоятеля.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Тимчасовими членами Священного Синоду є: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іоанафан, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.

Перед початком роботи Предстоятель звернувся до членів Синоду зі вступним словом.

«Шановні владики, сердечно вітаю вас з прийдешніми святами, з Пасхою, Воскресінням Христовим! Милістю Божою ми святкували у нормальному режимі, і люди змоги посвятити паски й побувати на Пасхальному богослужінні, священники виконували свої обов’язки, особливо у цей час обмежень. Ми дякуємо Богові! Ми дякуємо владі, що вони з розумінням поставилась до того, що таке Пасха Христова, що молитва у цей Празник, у цей день у храмі – не горе, а щастя і благословення для України.
Я вітаю вас у стінах нашої святої обителі. Сьогодні в нас чергове засідання Священного Синоду, на якому ми будемо розглядати деякі питання поточного життя, які треба вирішувати, тому що Церква звершує свою місію, і є такі моменти, які сьогодні потребують нашого втручання і нашого осмислення. Бажаю всім Божої допомоги!».

Від імені Священного Синоду митрополит Агафангел оголосив вітальний адрес Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з нагоди 50-річчя чернечого постригу Предстоятеля і вручив йому пам’ятну грамоту.

Ієрархи Української Православної Церкви оцінили виклики, які стоять перед УПЦ сьогодні, вирішували кадрові та інші питання життя Церкви.

Підсумки Синоду читайте за посиланням.

Нагадаємо, попереднє засідання Священного Синоду відбулось 9 грудня 2020 року.

  Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4539