Нехай молитвами святого князя Володимира Господь допомагає нам бути гідними його нащадками — Предстоятель УПЦ (відео)

28 липня 2020 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй проповіді привітав православних українців з днем пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира та зі святом Хрещення Русі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні великий день — День Хрещення Русі. Ми вшановуємо хрестителя і просвітителя — великого святого князя Володимира, який об’єднав всю Русь і просвітив її святим хрещенням. Святий князь Володимир є для нас і батьком. Ми його діти за плоттю і хотіли б бути за духом. Якщо ми того дійсно хочемо, то повинні також бути й новим народом», — сказав Предстоятель Української Православної Церкви.

За словом Архіпастиря, «раніше ми були самолюбиві, а через хрещення стали боголюбиві, пізнали Бога, Істину, любов і життя», і саме тому ми, нащадки святого князя, «повинні будувати своє життя на Священних Законах, які Спаситель приніс на землю та який ствердив святий Володимир».

Блаженніший владика нагадав про дві головні заповіді християн: любов до Бога та до ближнього.

«Любов до Бога виражається, коли ми молимося, коли ми постуємо, коли утримуємо себе від гріха. А до ближнього наш подвиг полягає в терпінні. Навіть якщо ближній нам не подобається, то не треба засуджувати, а потрібно молитися за нього», — закликав він.

«Нехай молитвами святого князя Володимира Господь допомагає нам бути гідними його нащадками, жити в вірі, як і він жив, і творити добро, як і він творив, нести у свої сім’ї, у свою державу благополуччя, терпіння і взаємну любов, а в майбутньому бути там, де сьогодні святий князь Володимир — предстоїть перед Святим Престолом», — побажав Митрополит Онуфрій.

Просмотров: 972