Бажаю, щоб наш народ у мирі та радості зустрів Велике Свято Воскресіння Христового — Предстоятель (відео)

У своїй проповіді у свято Входу Господнього в Єрусалим Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, що якщо людина стає носієм благодаті Божої, то вона сама і всі навколо знаходять мир. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Його Блаженства, «Христос повинен увійти в кожну душу людини» і це входження благодаті Божої в душу людини «здійснюється не на білих конях гордині, а на ослі смирення».

«Смирення є носієм Христа, носієм благодаті Божої. Через смирення людина вводить в душу Благодать Божу, до неї входить Христос і там поселяє мир, злагоду, спокій, радість, щастя – те, що всі люди шукають, але не знаходять», — наголосив Архіпастир.

Митрополит Онуфрій закликав віруючих «вчитися упокорюватися перед Богом, перед тими обставинами, які Бог допускає нам. Смирення – це не здавання в полон. Смирення – це прийняття від Бога того, що Він дає. А Бог дає людині тільки корисне – воно може бути гірким сьогодні, але завтра воно принесе користь».

«Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми продовжували очищати себе від скверни гріха, який заважає благодаті Божій увійти в душу людини. У цьому нам допомагає покаяння та молитва. Якщо благодать входить у душу, то від цього людина сама стає мирною і біля неї сіється мир», – пояснив він.

Його Блаженство побажав, «щоб ми всі у свою міру змирялися, щоб ми були носіями благодаті Божої і щоб мир Божий прийшов на нашу землю, щоб наш народ, ми у мирі та радості зустріли Велике і Славне Свято Воскресіння з мертвих Спасителя нашого та Господа Іісуса Христа».

Просмотров: 10505