Рівненський чиновник переступив грань, образивши чернецтво. Ми маємо простити безумця і помолитись, щоб Господь його врозумив — єпископ Пимен

29 липня 2022 року голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук в інтерв’ю журналістам телеканалу Рівне 1 розповів про боротьбу з Українською Православною Церквою та дозволив собі недопустимі висловлювання щодо чернецтва Церкви Христової. Кондрачук також пожалівся, що через його позицію щодо УПЦ частина депутатів обласної ради зібрала підписи,  аби висловити йому недовіру.

Єпископ Рівненський і Острозький Пимен у своєму зверненні до борця з Церквою наголосив, що чиновник переступив грань,  образивши чернецтво — молитвеників і опору Церкви та закликав помолитись, щоб Господь його врозумив. Офіційну відповідь Голові Рівненської облради опублікувала пресслужба Рівненської єпархії 30 липня, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Є такі слова у Святому Писанні: «Рече безумний у своєму серці, немає Бога», але далі піснеспівець Давид пояснює, що всі шляхи безумця стануть нікчемними, оскільки він нехтує святим, не маючи страху Божого, любові», — зазначив владика.

Він сказав, що Голова обласної ради, як людина високо рангу, «дозволяє собі у публічній площині називати монашество Української Православної Церкви смердючим і патлатим, феесбешними попами».
«Монашество, на якому з древніх віків трималась Церква Божа, монашество, яке завжди було джерелом невпинної молитви, монашество – камертон духовності, ознака жертовності та служіння Господу, монашество – індикатор віри, дієвості та дійсності Церкви, монашество – є образом Христа, зректися усього заради Господа», — йдеться у зверненні.

Єпископ Пимен підкреслив, що в Українській Православній Церкві у великій кількості сьогодні присутнє чернецтво, яке виконало один із заповітів Іісуса Христа: «Візьми хрест свій і ходи за Мною!».

«Коли монах приймає постриг, то відрікається від усього мирського, а прирікає себе на невпинну молитву Богу, служіння Йому та Святій Єдиносущній Трійці. У молитві на постризі є такі слова: «сладчайше прииму» знущання, брехню, обзивання, бо далі йтиму за Христом смиренно і з покорою Його святій волі, — нагадав ієрарх УПЦ. — І монашество готове прийняти слова, які чиновник, знову ж таки, через своє безумство, дозволяє говорити».

За його словами, всі ті, хто у суспільстві підіймає руку на Церкву та на його служителів, мають пам’ятати, що Господь Вічносущий і один із Законів Божественної Волі, Закон Взаємодії, Закон Сівби та Жнив, каже: «Що людина посіє, те вона й пожне!»

«Це означає дії, слова, скоєні, сказані людиною, неодмінно повертаються до неї назад, — говорить керуючий Рівненською єпархією. — «Божий млин меле повільно, але правильно», – у цій давній мудрості йдеться про Божественні Закони Творіння – суворі, непідкупні та невблаганні, дія яких часом вислизає від земного людського погляду».

Він звернув увагу, що «Божественні Закони Творіння є наріжним каменем, на якому тримається вся будова».

«Пан чиновник переступив грань – образив монашество, молитвеників і опору Церкви. Ми маємо простити безумця і помолитись, щоб Господь його врозумив, послав зцілення і простив йому, бо, певно, не відає, що творить», — підсумував єпископ.

Просмотров: 3758