У Неділю 7-му після П’ятидесятниці Предстоятель звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

31 липня 2022 року, у Неділю 7-му після П’ятидесятниці, день пам’яті святих отців шести Вселенських Соборів, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятелю співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, братія обителі та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірянам про те, як Церква захищала істинне християнське вчення на Вселенських Соборах, та пояснив, чому так важливо берегти чистоту православної віри.

За богослужінням помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь напоумив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Сьогодні Православна Церква також святкує пам’ять святих отців шести Вселенських Соборів (це перехідне святкування у неділю, найближчу до 16 липня ст. ст.). В цей день Церква прославляє віру, яку утвердили святі отці, адже в епоху Вселенських Соборів були спростовані численні єресі та сформульована догматична основа християнського вчення.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію Валентина Гирі. Він служитиме у храмі на честь Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього у Боярці.

Після відпусту Предстоятель привітав паству з неділею, побажав, щоб Господь дав необхідне для земного і небесного життя та благословив миром.

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 3427