Забрали храм, але не віру — парафія на Волині відзначила престольне свято у приватному будинку

8 жовтня 2022 року настоятель, віряни та гості парафії Української Православної Церкви на честь апостола і євангеліста Іоанна Богослова у Скулині на Волині відзначили престольне свято у приватному будинку. “Церкву забрали та не змогли з нею забрати віруючі серця людей”, — підкреслили у пресслужбі Володимир-Волинської єпархії, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Настоятель парафії протоієрей Феодор Шамайло та священники, які приїхали підтримати його та вірян звершили Божественну літургію та молебень з молитвою про мир в Україні та благословення українських воїнів-захисників. За богослужіннями у приватному будиночку молилися численні парафіяни та паломники.

Своє престольне свято православні парафіяни села Скулин змушені були вшановувати у приватному будиночку, оскільки влітку представники “ПЦУ” спровокували в селі розкол та, скориставшись підтримкою влади, відібрали у віруючих людей церкву.

“Церкву забрали та не змогли з нею забрати віруючі серця людей. Серця, котрі у храм ідуть не для задоволення політичних вподобань, а в пошуці Бога, єднання у Євхаристії, спілкування у молитві, — зазначається у повідомленні. — Парафія Української Православної Церкви у Скулині живе, діє та свідчить і далі свою вірність Святому Євангелію і вірі Православній”.

Просмотров: 17957