Керуючий справами УПЦ: Ризничний Лаври встав на шлях зрадника. Але крім отця Авраамія в «ПЦУ» ніхто не перейшов (відео)

Повідомлення у ЗМІ про те, що ченці УПЦ масово переходять в «ПЦУ» не відповідають дійсності. Про це сказав Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, коментуючи ухилення в розкол колишнього насельника та ризничного обителі архімандрита Авраамія (Лотиша), передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Прийняте отцем Авраамієм рішення є одноосібним. Це рішення йде всупереч основним чернечим засадам, які під час постригу сповідував отець Авраамій. <…> Вочевидь колишній ризничний Лаври, які слова б він не використовував, але по суті віддав перевагу земному замість небесного і став у ряди зрадників», — зазначив митрополит Антоній.

Керуючий справами УПЦ розповів, що в ЗМІ почала поширюватися недостовірна інформація про «масовий» перехід братії монастиря до «ПЦУ».

«Хочу офіційно заявити: така інформація не відповідає дійсності. На цей момент, крім отця Авраамія в «ПЦУ» ніхто не перейшов. За ухилення в розкол Священноархімандрит обителі Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій виключив отця Авраамія з-поміж братії Лаври й заборонив його у священнослужінні», — сказав владика.

«Ми живемо у світі, у якому є місце, як для подвигів, так і для зради. Навіть біля найближчих апостолів Іісуса Христа був зрадник – Іуда Іскаріотський <…>, — нагадав ієрарх УПЦ і додав. — Незважаючи на позицію отця Авраамія, ми молимося, щоб Всемилостивий Господь, ім’я Котрому Любов, напоумив його і він повернувся до канонічної Церкви».

Просмотров: 20561