Групи агресивних людей вже два тижні проводять у Лаврі незаконні мітинги, – юрист

Адвокат наголошує, що органи влади не давали жодних дозволів на масові акції на території Києво-Печерської Лаври.

Попри закон «Про правовий режим воєнного стану», який забороняє масові збори та акції у воєнний час, група агресивно налаштованих людей уже два тижні проводить мітинг на території Києво-Печерської лаври. Не давали жодних дозволів на масові акції на території обителі ані Київська міська військова адміністрація, ані Київська міська рада. Про це повідомив адвокат монастиря протоієрей Никита Чекман, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Група агресивно налаштованих осіб протягом останніх двох тижнів намагається перешкодити проведенню богослужінь, супроводжуючи свої дії гучними гаслами, піснями і танцями на території святині, – зазначив юрист. – Вважаємо, що має місце проведення мітингу, метою якого є неприкрита агресія до священнослужителів та вірян Української Православної Церкви. Наголошуємо, що у зв’язку з введенням в Україні воєнного стану забороняється проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших масових заходів».

Протоієрей Никита опублікував відповідь Київської міської військової адміністрації на його адвокатські запити щодо встановлених обмежень на проведення масових акцій, а також про те, чи міську владу попереджали про мітинг у Лаврі його організатори. У відповіді сказано, що ні до КМВА, ні до Київради «не надходили звернення або повідомлення щодо проведення на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври мітингів чи будь-яких інших заходів». Відповідно, наголошує адвокат, органи влади не давали жодних дозволів на масові акції в обителі.

Просмотров: 1028