У молитві людина сподобляється бачити те, заради чого вона створена — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

Людина створена для того, щоб жити у славі Божій. Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів у своїй проповіді на свято Преображення Господнього, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, причиною радості для людини є те, коли вона хоч у малій мірі побачить славу, якою наділена Божественна природа нашого Творця.

“Коли людина бачить небесне світло, бачить славу Божу, бачить велич Божу, то вона терпить з любов’ю та радістю будь-які випробування на землі”, – сказав Архіпастир.

Першосвятитель зауважив, що усі люди шукають цю славу, це блаженство, але у різних і досить часто земних речах, таких як їжа, пиття, багатство, розваги.

“Але по-справжньому блаженство може відчути лише та людина, яка живе з Богом. І не просто живе, а яка вручила себе у волю Божу, ввірила себе Богу”, – наголосив Предстоятель.

Його Блаженство звернув увагу на те, що Господь невипадково преобразився, перебуваючи на горі разом із апостолами Петром, Яковом та Іоанном. Адже ці три Господніх учні є образами трьох чеснот: Петро — віри, Яків — надії, Іоанн — любові.

“Господь навчає нас, що якщо ми хочемо бачити цю славу Божу, заради якої ми створені, то ми повинні піднятися на гору чеснот. І повинні мати в собі віру, надію і любов”, – сказав Архіпастир.

Важливим також є те, що Господь преобразився під час молитви.

“В молитві людина сподобається бачити те, заради чого ми створені — славу і велич Божества” – підкреслив Блаженніший владика.

Підсумовуючи сказане, Предстоятель побажав, щоб Господь допомагав усім нам проводити життя у чистій вірі, у добрій світлій надії та у жертовній любові, щоб у молитві ми сподобилися побачити славу Божу тут на землі і були причасниками вічного життя і спасіння на Небі у Христі Іісусі, Господі нашому.

Просмотров: 640