Де є Бог, там — перспектива, де воля Божа, там — життя — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

«Тільки Божа благодать приносить в душу людини справжнє щастя».

Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як стяжати благодать святого Духа, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Є в Священному Писанні такі слова: «Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать». Тобто якщо хочеш мати благодать Святого Духа в собі, то маєш мати смирення», — наголосив Архіпастир.

За словом Предстоятеля, смиренна людина своє життя підкоряє Богу й довіряє Йому більше, аніж собі.

«Якщо в житті є певні колізії, коли бажання людини з Божими законами розходяться, вона відмовляється від них і робить так, як каже Бог, — зазначив він. — Людина, яка довіряє Богові, виконує заповіді Господні навіть тоді, коли вони для неї можуть бути не зовсім зрозумілими, і по-людськи вони не мають перспектив, але вона знає, що де є Бог, там — перспектива, а де воля Божа — там життя. А де цього немає, може бути щось надумане, якісь ідеї, що намалюють нам таку картинку — світлу, красиву, блискучу, але це примарність, віртуальний світ, а не реальність».

Як підкреслив Блаженніший владика, «та людина, яка змиряється перед Богом, тобто свою волю підкоряє волі Божій, стає носієм особливої благодаті Святого Духа, яка утішає людину, допомагає долати всі труднощі земного життя, не гублячи свого людського і християнського достоїнства. І ця благодать Божа йде з людиною в вічність».

Просмотров: 5046