Як бути щасливим і в багатстві, і в бідності? — Блаженніший Митрополит Онуфрій (відео)

У своїй недільній проповіді Блаженніший Митрополит Онуфрій пояснив, як варто відноситися до багатства, щоб бути щасливим, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель пояснив притчу про нерозумного багача й зауважив, що Господь за допомогою таких притч навчав людей, як ставитися до світу та самих себе, а також правильно вибудовувати стосунки з Творцем. Він звернув увагу на слова з Євангельського зачала про те, що «буває з тим, хто збирає скарби для себе, а не в Бога багатіє» (Лк. 12, 21).

«Господь створив все, що необхідно для існування людини в цьому світі: землю, яка дає і злаки, і фрукти, і трави, і овочі…, різні корисні копалини тощо. Все це дано людині, для того, щоб вона жила нормально й могла своїми силами душі і тіла служити Богу. Але люди відносяться до земних статків по-різному», — сказав Блаженніший владика.

За словом Архіпастиря, дехто розуміє, скільки йому потрібно для нормального життя і живе так, а інші збирають земні блага надміру й мають скорботи.

«Примноження земних багатств примножує турботи та скорботи. Але є таке багатство, яке потрібно для людської душі… Багатіти в Бога — мати в собі благодать Святого Духа. Це багатство Боже, яке робить людину щасливою», — зазначив Прешосвятитель.

Як зауважив Його Блаженство, кожна людина прагне знайти для себе спокій, мир, відчуття щастя.

«Багато людей думає, що це можна знайти, накопичивши багатств. Ні, такого не буває. Щасливою людина стає тільки тоді, коли вона «в Бога багатіє», коли її багатством стали Бог, благодать Святого Духа. Такого багатства хоче душа людини. І якщо людина має благодать Святого Духа, то вона щаслива, мирна, радісна — неважливо, бідна вона, багата чи дуже багата», — наголосив він.

Просмотров: 760