У Київській духовній академії і семінарії провели курс медичної інструкції при загрозі вибуху

14 грудня 2023 року з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, за сприяння Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України для студентів КДАіС було проведено курс медичної інструкції при загрозі вибуху.

В ролі інструкторів даного курсу виступили волонтери Фонду підтримки Захисників України на честь гетьмана П. Калнишевського диякон Сергій Чернік, Павло Годун та Борис Логвинюк. Участь у заході взяв також перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

Перед початком курсу отець Сергій звернувся до вихованців КДАіС зі словом, у якому наголосив на важливості надання першої медичної допомоги пораненим.

В ході заходу інструктори розповіли про те, як розрізняти та оцінювати стани, у яких людина може потребувати допомоги, та яка допомога може бути надана в тій чи іншій зоні залежно від рівня безпеки.

Для практичного відпрацювання кожної навички з надання допомоги слухачі поділились на малі групи. У такий спосіб вони навчались зупиняти кровотечі на кінцівках за допомогою різних видів джгутів. Під час тренування студенти дізнались про недоліки та переваги кожного засобу, помилки, які можуть статись під час маніпуляцій, тощо.

Окрім того, вихованці Київських духовних шкіл навчилися розрізняти зони надання допомоги та з’ясували алгоритми дій при пораненнях у межах кожної з них, а також детально ознайомились із вмістом індивідуальної медичної аптечки.

Просмотров: 266