У Могилів-Подільській єпархії звершено схимницький та чернечий постриги, у Ніжинській єпархії — іночеський

1 травня 2024 року, у Велику Середу, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт звершив схимницький та чернечий постриги. Цього ж дня митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент постриг в іночество двох послушниць Введенської жіночої обителі у місті Ніжин. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на єпархіальні пресслужби.

Постриг у велику схиму та мантію відбулися у Миколаївському храмі міста Могилів-Подільський.

Після звершення чину митрополит Агапіт звернувся до новопострижених схиархімандрита Савви (котрий отримав ім’я на честь прп. Савви Освященного) та монаха Іова (якого назвали на честь прп. Іова Почаївського) зі словом настанови. Архієрей побажав їм Божої допомоги у несенні послухів та спасіння у Господі.

За чинопослідуванням іночеського постригу, який звершував митрополит Климент у Введенському монастирі міста Ніжин, молилися також духівник обителі єпископ Ладанський Феодосій та насельниці монастиря.

У постризі нові інокині отримали імена на честь новомучениць XX століття: святої Віри (Самсонової) та святої Надії (Аббакумової).

Після звершення чину владика Климент звернувся до новопострижених зі словом настанови. Архіпастир розповів інокиням про правила благочестивого життя та привітав їх з прийняттям постригу.

Просмотров: 111