Парафія УПЦ у Великій Британії провела благодійні заходи та зібрала кошти на реабілітацію українських воїнів

12 травня 2024 року в м. Фарнам (Великобританія) зусиллями парафіян Української Православної Церкви та за підтримки міської ради було проведено благодійну ярмарку та концерт, присвячений пасхальним святкуванням та Дню сім’ї. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

На заході були присутні мер міста Фарнам Броді Маулука (Brodie Mauluka), настоятель місцевої англіканської парафії о. Девід Уфіндел (David Uffindell), українці, котрі вимушено покинули Україну після повномасштабного вторгнення російських військ у лютому 2022 року, а також місцеві жителі та гості міста.

На концерті, який організував благочинний парафій УПЦ у Великобританії протоієрей Димитрій Лукіян спільно з вірянами, були виконані твори українських композиторів, авторські композиції, народні пісні, танцювальні номери.

Кошти, зібрані на благодійному заході (близько 2 000 фунтів стерлінгів), будуть направлені на реабілітацію українських воїнів.

Нагадаємо, у серпні 2022 року в м. Фарнам, де на даний час проживає близько 300 українців, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, утворилась перша парафія УПЦ у Великобританії. На парафії звершуються богослужіння кожну 2-гу та 4-ту неділю місяця (Божественна Літургія о 9:00) та 1-шу і 3-тю середу (молебень та духовна бесіда зі священником о 18:00) за адресою: St. Francis Byworth, 83 Crondall Ln, Farnham, GU9 7BZ.

Просмотров: 67