Предстоятель очолив престольне свято храму на честь великомучениці Варвари на території столичної лікарні (+фото)

17 грудня 2022 року, у день пам’яті святої великомучениці Варвари, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь великомучениці Варвари, який знаходиться на території Київської обласної клінічної лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятелю співслужили намісник Київо-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк, духовенство храму та гості у священному сані.

Після читання святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією помолились про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним. У молитві після сугубої єктенії Предстоятель попросив у Бога милості українському народу, щоб Господь умудрив владу, зміцнив мужністю воїнів, звільнив полонених, зцілив хворих та дав прихисток тим, хто позбавлений дому.

Виголосивши відпуст, Предстоятель привітав парафіян з престольним святом та благословив паству.

Свято-Варваринський храм на території Київської обласної клінічної лікарні збудований недавно. Блаженніший Митрополит Володимир освятив камінь під будівництво нового храму 17 грудня 2008 року. Через дев’ять років завершились роботи з розпису церкви і в день престольного свята, 17 грудня 2017 року, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив Велике освячення храму.

Просмотров: 5611