«Правий сектор» кийками допоміг розкольникам захопити храм. Міліція не втручається. 15 чоловік травмовано. Поранених госпіталізовано (+ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

На свято Різдва Богородиці, 21 вересня, розкольники продовжили свої провокації біля церкви св. Великомученика Георгія Побідоносця в с. Катеринівка на Тернопільщині. Зранку відбулася сутичка між православними вірянами УПЦ, які служили Літургію просто неба перед забарикадованим храмом та прибічниками «Київського патріархату».

Останні з лайкою і штовханиною намагалися прогнати людей похилого віку і дітей, які молилися на церковному подвір’ї. Пізніше, близько 15.00, невідомі потрапили у храм через боковий вхід та зламали центральні двері, після чого до культової споруди увійшли представники «Київського патріархату».  Віряни УПЦ, прийшовши на місце подій, не змогли увійти до храму, бо їм стали на заваді молодики з нашивками «Правий сектор». За подіями спостерігали місцеві підрозділи МВС.

Однак після того, як представники громади УПЦ вимагали пропустити їх до церкви, щоб забрати священні предмети, розпочався силовий конфлікт. Бійці підрозділу МВС “Батальйон Тернопіль-2” почали жорстоко бити вірян УПЦ.

Близько 15 чоловік травмовано, одна особа з важкими травмами  госпіталізована, деякі постраждалі отримали переломи кінцівок.

Слід зауважити, що очільник Тернопільської єпархії «УПЦ КП» архієп. Нестор (Писик) через соціальні мережі активно розповсюджує неправдиву інформацію про конфлікт, перекручуючи все «з ніг на голову». В літніх бабусях та жінках з дітьми йому привиділись «200 гастролерів», які приїхали захоплювати храм. Місцеві ЗМІ, активно підхопили цю провокацію.

Православні жителі Катеринівки чекають від Нестора (Писика) інших пояснень – чому вояки «Правого сектору» з Закарпаття перекочували на Тернопільщину продовжувати свої рейдерські розбої?

Просмотров: 4277