Представники УПЦ взяли участь в міжнародній науковій конференції «Розвиток медичного капеланства в Україні»

28-29 січня у залі Вченої Ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходить всеукраїнська міжнародна наукова конференція «Розвиток медичного капеланства в Україні: передумови, потреби, перспективи» за участі представників Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Львівської єпархії.

280116З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, від УПЦ у конференції взяли участь голова Синодального відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів єпископ Львівський і Галицький Філарет, заступник голови Синодального відділу протоієрей Геннадій Батенко та керівник відділу з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів Київської єпархії протоієрей Віталій Данилюк.

Конференція організована Громадською радою при Міністерстві охорони здоров’я України з питань співпраці з Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій за сприяння Всеукраїнського благодійного фонду «Соборність».

Під час засідання єпископ Філарет виступив з доповіддю на тему «Роздуми на тему медичного капеланства», а протоієрей Геннадій Батенко з доповіддю «Сестринства милосердя та соціальне служіння Церкви».

В конференції також взяли участь голова Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець, керівник Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Андрій Юраш, представники релігійних організацій, лікарі, медичні працівники та науковці.

Читайте також: Голова Синодального відділу УПЦ взяв участь у засіданні по підготовці положення про капеланство в тюрмах

Як повідомляв Інформаційний відділ раніше, 26 січня в УПЦ було розглянуто проект запровадження інституту медичних капеланів, документи якого будуть винесені на розгляд Громадської ради при Міністерстві охорони здоров’я України. Засідання з лікарняними священиками Київської єпархії очолили єпископ Львівський і Галицький Філарет і єпископ Ірпінський Климент. 

Просмотров: 322