У храмах пам’яті жертвам Чорнобиля звершили нічні богослужіння за загиблими у трагедії на ЧАЕС (відео, фото)

Панихиду за ліквідаторами та жертвами трагедії на ЧАЕС відслужили у так званому Чорнобильському храмі Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Богослужіння на території храмового комплексу архістратига Михаїла Дніпровського благочиння Києва очолив єпископ Ірпінський Климент у співслужінні благочинного Дніпровського благочиння протоієрея Іоанна Свередюка,  настоятеля храму протоієрея Богдана Штима, а також духовенства Східного Київського вікаріатства.

На службу-реквієм приїхали ліквідатори, члени родин тих, кого вже немає серед живих, колишніх жителів Прип’яті та працівники ЧАЕС.

Рівно о 1:23, в час, коли стався вибух, ветерани-ліквідатори 30 разів вдарили у дзвони – в знак того, що нас відділяє 30 років від дати трагедії 1986 року.

«У цьому храмі всім спочилим чорнобильцям ми по-особливому благаємо Господа, щоби він прийняв душі спочилих і їхній подвиг заради ближнього, щоб став запорукою вічного життя і вічного блаженства», – зазначив єпископ Ірпінський Климент.

26 квітня, у день 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, в Свято-Іллінському храмі міста Чорнобиль – єдиному діючому храмі зони відчуження – було звершено нічну літургію Передосвячених Дарів. Богослужіння з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим.

Його Високопреосвященству співсужили єпископ Бородянський Варсонофій, настоятель храму архимандрит Сергій (Якушин) і гості парафії у священному сані.

Після літургії єпископ Варсонофій звершив заупокійну літію за ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС біля меморіалу поблизу енергоблоку №1.

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ повідомляв, що цього ж дня пізніше Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом із Президентом України Петром Порошенком поклав квіти до меморіального кургану “Героям Чорнобиля” та пам’ятного знаку “Воїнам Чорнобиля”, що розташовані на території храмового комплексу Архістратига Михаїла.

Фото сайту Київської Митрополії
За використанням відео НТКУ “Перший

Просмотров: 1247