Антицерковна діяльність можновладців – причина гніву Божого – єпископ Климент

Народ України буде розплачуватись за ті дії, які вчинять народні депутати

Про це заявив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент під час конференції у прес-центрі УНІАН.

Архієрей відзначив, що сотні тисяч віруючих Української Православної Церкви занепокоєні прийняттям антицерковних законів не тільки як проявом дискримінації, але, у духовному сенсі, наведенням гніву Божого на Україну.

«Прийняття таких антирелігійних і антицерковних законів є не лише моральним вибором депутатів, які будуть натискати на кнопку, – такі дії свідомо мають наслідком наведення гніву Божого на державу нашу, якою доручену керувати цим депутатам», – підкреслив єпископ Климент.

«Знаємо надзвичайно велику кількість прикладів того, що було з нашою Батьківщиною, коли до влади приходили свідомі безбожники, войовничі атеїсти, – продовжив спікер УПЦ, – ті, хто різними засобами намагалися зашкодити канонічній Церкві, створювати розколи та породжували різні проблеми для церковного життя».

Саме тому релігійна громадськість рішуче налаштована довести до депутатів свою позицію, зокрема під час молебню, який православні віряни планують провести під стінами ВР у день розгляду скандальних законопроектів.

«Ми будемо розплачуватись за ті дії, які звершують ті, кому довірено керувати нашою державою», – наголосив архієрей і закликав усіх докласти зусиль, аби власним волевиявленням, «не допустити прийняття подібного роду законопроектів і, взагалі, зробити все, щоб подібної риторики ніколи не звучало ні в найвищому законодавчому органі України, ані в інших офіційних державних інституціях».

Просмотров: 1387

Залишити відповідь