Архієреї УПЦ взяли участь у державних урочистостях в дипломатичних установах Туреччини

29 жовтня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні Йонета Дж. Тезеля, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому турецьким посольством в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід проходив з нагоди головного державного свята Туреччини – Дня проголошення Республіки в 1923 році. Святковий прийом з відвідали державні службовці, діячі релігії, науки, культури.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав пана Посла та членів дипломатичного корпусу з 95-ю річницею проголошення Республіки і побажав миру та благополуччя турецькому народові.

Того ж дня, на запрошення Генерального консула Туреччини в Одесі пана Садина Аййилдиза, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел відвідав дипломатичне представництво, де взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята Туреччини. Преосвященний владика привітав пана консула з державним святом і побажав йому успіхів у подальшій діяльності на благо турецького і українського народів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 990

Залишити відповідь