Священнослужителі Рівненської єпархії підтримали громаду с. Урвенна, яку хочуть перевести в ПЦУ

У селі Урвенна Здолбунівського району Рівненської області представники територіальної громади проводять опитування з приводу переводу місцевого храму в ПЦУ.

Підтримати віруючих УПЦ с. Урвенна різдвяними колядками та молитвою приїхали клірики Рівненської єпархії, які привезли з собою чудотворний Межирицький образ Божої Матері «Життєподательниця». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт СПЖ.

Як розповів настоятель місцевої Свято-Казанської церкви протоієрей Андрій Остапюк, результати опитування про перехід в ПЦУ, який представники територіальної громади почали проводити за кілька днів до Різдва, йому поки не відомі. Але багато віруючих, які відвідують храм щонеділі, стурбовані ситуацією, що склалася і потребують молитовної підтримки.

16 січня 2019 року священики Здолбунівського благочиння на чолі з єпископом Дубенським Пименом і секретарем Рівненської єпархії протоієреєм Олександром Єгоровим пройшли хресним ходом по всьому селу, несучи перед собою чудотворний образ «Життєподательниця». У храмі відслужили молебень з акафістом Богородиці, після чого владика Пимен звернувся до всіх присутніх зі словом підтримки.

«Якщо забрати духовність у нашого суспільства, ми станемо дуже слабкі й не зможемо вистояти так, як вистояли наші прадіди, ми не будемо такими відважними, як українські козаки, які домагалися свого і стояли за своє, – зазначив владика Пимен. – Рушійною силою в житті наших відважних предків завжди був Бог, на Нього покладалися, Йому поклонялися, за Ним йшли. Так будемо ж і ми гідними нащадками своїх дідів».

В цей день гостей вітали колядками церковні дорослий і дитячий хори, різдвяні піснеспіви виконали і клірики Здолбунівського благочиння.

За попередньою інформацією, збори села в Урвенна, на яких, імовірно, буде розглядатися питання про перехід в ПЦУ, заплановані на неділю, 20 січня.

Нагадаємо, на Чернігівщині в с. Миколаївці та с. Іванівка селяни вигнали чиновників-агітаторів за перехід в ПЦУ.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3303

1 коментар

Залишити відповідь