Одіозна чиновниця Мінкульту погрожує активізуватися, щоб «перейменувати» УПЦ

Представниця опозиційної до нинішнього Президента сили, яка попри очевидну політичну логіку опинилася у складі Кабінету Міністрів України, заявила, що найближчим часом Міністерство культури України має намір активізувати зусилля щодо розв’язання питання про перейменування Української Православної Церкви, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перший заступник міністра культури України Світлани Фоменко з 2015 року являлася помічником народного депутата від «Народного фронту» (партія, яка програла парламентські вибори у 2019 році) Віктора Єленського, заступника голови Комітету ВРУ з питань культури і духовності, також відомого як автора ряду антицерковних законопроектів.

Попри заявлену позицію Президента України Володимира Зеленського про невтручання влади в релігійні справи, чиновниця намагається реалізувати дискримінаційну політику щодо Української Православної Церкви політиків, яким українці висловили свою недовіру.

«Процес триває, але поки перемоги у нас немає. Я думаю, що найближчим часом ми активізуємося в цьому питанні», – заявила заступник Міністра інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи ситуацію з «перейменуванням» УПЦ.

Варто зазначити, що нещодавно сама Фоменко опинилася у центрі корупційного скандалу. Національне агентство з питань запобігання корупції при перевірці декларації чиновниці виявило ознаки кримінальних правопорушень. Вона подала неправдиві відомості на суму понад 1,4 млн грн.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 грудня 2018 року прийняла закон  № 2662-VIII, який передбачає, що релігійна організація, що входить в структуру релігійної організації з центром в державі, що вчинила військову агресію проти України й тимчасово окупувала її територію, зобов’язана в назві показувати належність до такого центру за межами країни.

В Юридичному відділі Українській Православній Церкві наголосили, що УПЦ не підпадає під закон, який зобов’язує релігійні організації вказувати в назві свій релігійний центр, якщо такий знаходиться в країні-агресора, оскільки адміністративний центр Української Православної Церкви, згідно з статутними документами, знаходиться у Києві.

22 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва заблокував процес перейменування УПЦ. Згодом Мінкультури подало апеляцію на це рішення, проте в липні суд не задовольнив цю апеляцію.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1268

Залишити відповідь