Не всяка любов від Бога — Предстоятель (відео)

У четверту неділю Великого посту, прп. Іоанна Ліствичника, Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів про те, чим відрізняється Божественна любов від любові до матеріальних речей. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні Свята Церква згадує прп. Іоанна Ліствичника, який відомий тим, що написав книгу “Лествиця” – книгу, в якій описується як людина сходами підіймається на висоту духовної досконалості, підіймається від землі до неба. Ця Ліствиця є любов’ю, за допомогою якої людина сходить на небо. Як Бог любов’ю схилив небо до землі, так і людина любов’ю сходить від землі на небо», – сказав Блаженніший владика.

Він зазначив, що йдеться не про любов в широкому значенні цього слова: «Зводить на Небо не любов до одягу, їжі, до друга чи інших речей, а любов Божественна».

Предстоятель пояснив, як розпізнати Божественну любов.

За його словами, «Духом Божественної любові є смирення. Якщо людина має справжню Божественну любов, то вона завжди упокорюється перед волею Божою, щоб Господь не послав людині, вона завжди зі смиренням і вдячністю приймає».

«Дух Божественної любові – це смирення. Якщо є у людини смирення, значить у неї є любов, якщо немає смирення, то у неї не та любов, яке зводить людину на Небо, а є тільки те, що допомагає їй якісь земні питання вирішувати, – сказав Його Блаженство. – Нехай Господь допомагає нам, дорогі брати і сестри, щоб ми за допомогою молитви і посту утверджували себе в Божественній любові, щоб ми пам’ятали, що ми є всі Божі діти і що Бог хоче, щоб Його діти були у мирі один з одним, щоб любили одне одного і поважали одне одного».

Підписуйтеся на наш канал у Телеграм

Просмотров: 5638