Жити в раю чи в пеклі — залежить від волі людини — Предстоятель (відео)

Господь дав людині вільну волю, щоб вона змушувала себе ухилятися від зла і творити благо. Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді 14 червня 2022 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Господь створив людину, прикрасив своїм Божественним образом і подарував її самій собі. Він дав вільну волю людині, щоб вона змушувала себе ухилитися від зла і творити благо, щоб примушувала себе жити згідно зі священними Божественними законами, які людей роблять священними й подібними до нашого Святого Творця», — пояснив Предстоятель.

Своїми хресними стражданнями та Воскресінням Господь для всього людства відчинив двері раю, які були зачинені після гріхопадіння перших людей.

«Рай став доступним для кожної людини. Тепер уже від мене залежить – я житиму в раю чи ні. Він для мене відчинений. Кожна людина має ключ до раю – цей ключ у людській руці, у його волі. Але для того, щоб стати мешканцем раю, треба зробити себе здатним до цього життя, треба звільнити себе від гріха», – наголосив Архіпастир.

Блаженніший владика пояснив, що Господь удостоїв нас високої честі: «Він під час Свого Вознесіння возніс людську природу на Небо і посадив її праворуч Небесного Бога й Отця. Послав Духа Святого для того, щоб наповнити й оживити Свою Церкву і в Церкві дати людині можливість збагачувати себе дарами благодаті Святого Духа, які потрібні не тільки для земного життя, але ще більше – для того, щоб зробити людину жителем раю. І тепер мета життя людини, як сказав один преподобний отець, – стяжати благодать Святого Духа».

Підписуйтесь на наш канал у Телеграм

Просмотров: 373