Внаслідок ракетного обстрілу російськими військами пошкоджено Одеський Преображенський кафедральний собор (фото, відео)

Вночі 23 липня 2023 року під час російської терористичної атаки на м. Одесу ворожа ракета влучила в Спасо-Преображенський кафедральний собор. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу Одеської єпархії.

Російська ракета влучила прямо у центральний вівтар, внаслідок чого частково зруйновано будівлю собору, перекриття трьох нижніх поверхів, значно пошкоджено внутрішнє оздоблення та ікони, повністю знищені службові приміщення нижньої частини собору.

Одразу після попадання розпочалася пожежа, яку рятувальники швидко локалізували та загасили. Наразі тривають рятувальні роботи, що провадяться співробітниками ДСНС, працюють комунальні служби.

Постраждалу святиню відвідав мер міста Одеса Труханов Г. Л., який ознайомився із процесом локалізації пожежі та масштабами руйнувань.

Постраждав охоронець собору, йому надано медичну допомогу, та його госпіталізовано бригадою ЕМД.

У єпархіальній пресслужбі повідомили, що Одеська єпархія засуджує цей терористичний акт проти головної святині та духовного серця м. Одеси, довкола якої проживають мирні люди і яка ніяким чином не повʼязана з військовими обʼєктами.

Блаженніший Митрополит Онуфрій висловив співчуття у зв’язку із російським обстрілом Одеси у ніч на 23 липня 2023 року, внаслідок якого загинули люди та зазнав руйнацій кафедральний собор міста. У своєму слові до духовенства і пастви Одеської єпархії та всіх жителів Одеси Предстоятель УПЦ закликав не забувати, що яким страшним не був би цей вік, врешті-решт переможе Божественна Любов, а також запевнив у своїх молитвах за упокоєння загиблих, зцілення постраждалих та дарування сили віруючим і всім жителям Одеси гідно пройти випробування.

Використано фото facebook.com

Просмотров: 2374