ДБР розпочало розслідування щодо дій співробітників поліції в Києво-Печерській Лаврі

18 серпня 2023 року адвокат Києво-Печерської Лаври протоієрей Микита Чекман повідомив, що територіальне управління Державного бюро розслідувань виконало ухвалу суду та розпочало досудове розслідування за ознаками вчинення співробітниками Національної поліції України, які перешкоджали доступу представникам Монастиря до культових будівель та споруд, обмежували доступ вірянам Української Православної Церкви до участі у богослужіннях, кримінального правопорушення, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Мотивуючи необхідністю забезпечення публічної безпеки та порядку в м. Києві під час проведення заходів з масовою участю громадян, працівники правоохоронного органу перешкоджали доступу представникам Монастиря до культових будівель та споруд, обмежували доступ вірянам Української Православної Церкви до участі у богослужіннях», — розповів адвокат.

Він зазначив, що наразі Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції України за дорученням слідчого проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

«Сподіваємося на проведення швидкого, повного і неупередженого розслідування, а також притягнення до відповідальності винних осіб, що здійснювали протиправні дії 19 квітня 2023 року біля корпусу № 39 Києво-Печерської Лаври», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 19 квітня, у Світлу Середу Пасхальної седмиці, представники Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», за сприяння поліції, болгаркою спиляли замки та опечатали один з корпусів Лаври. Протоієрей Микита Чекман повідомив, що у зв’язку з цим було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення працівниками Нацзаповідника, а також відносно працівників поліції, які сприяли вчиненню цих незаконних дій.

Просмотров: 4294