У Рівненській та Одеській єпархіях освятили храми, у Хмельницькій – оновлений престол

13 червня 2024 року, у день Вознесіння Господнього, архієпископ Рівненський і Острозький Пимен освятив новозбудований храм у селі Торговиця Млинівського благочиння, архієпископ Хмельницький і Старокостянтинівський Віктор звершив освячення оновленого престолу у Михайлівському храмі УПЦ с. Карачіївці Віньковецького благочиння. 14 червня архієпископ Южненський Діодор звершив чин великого освячення храму на території Одеської обласної лікарні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужби РівненськоїХмельницької та Одеської єпархій.

За богослужінням єпископу Пимену співслужили благочинний Млинівського благочиння протоієрей Василій Іванейко, духовенство Рівненської та Волинської єпархій.

Піснеспіви виконували священники Рівненської та Волинської єпархій, а також місцевий парафіяльний хор.

Церкву у селі Торговиця релігійна громада розпочала будувати два роки тому після того, як у селі провели збори з так званого переходу та прихильники ПЦУ забрали храм, який належав вірянам УПЦ.

Після освячення храму архієпископ Пимен подякував вірянам УПЦ за віру та стійкість, за неймовірну жертовність, побажав палкої молитви у стінах нової церкви, яка приведе до спасіння душі.

Після Божественної літургії архієпископ Пимен нагородив меценатів, жертводавців та трудівників, котрі допомагали зводити храм. Подякував настоятелю протоієрею Василію Кудрику та матушці Наталії за труди.

Святкове богослужіння у Михайлівському храмі УПЦ с. Карачіївці було присвячене 200-річчю освячення церкви.

Архієпископу Віктору співслужили секретар єпархії протоієрей Олександр Рибчинський, благочинний храмів Віньковецького округу протоієрей Віталій Гермак, намісник Хрестовоздвиженського чоловічого монастиря м. Старокостянтинова архімандрит Іоасаф (Горкавчук), настоятель храму протоієрей Іоанн Воробець та духовенство благочиння.

На сугубій єктенії помолилися за мир в Україні, воїнів-захисників і всіх стражденних людей.

За старанні труди на благо Хмельницької єпархії Архіпастир нагородив настоятеля храму протоієрея Іоанна Воробця орденом «Покрова Пресвятої Богородиці», благодійника парафії Навлока Володимира Володимировича — орденом Української Православної Церкви «Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня», а Воробець Анну за активну участь у житті парафії відзначив Архієрейською грамотою.

14 червня з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела архієпископ Южненський Діодор звершив чин великого освячення храму на честь преподобного Агапіта, Києво-Печерського чудотворця, що на території Одеської обласної лікарні.

За Божественною літургією в новоосвяченому храмі владиці співслужили настоятель парафії протоієрей Іоанн Козлов та міське духовенство.

 

Просмотров: 66