Керуючий Кіровоградською єпархією відвідав храм, який відновлюють після пожежі

У селі Копанки Маловисківського благочиння Кіровоградської єпархії відбудовують храм на честь святих рівноапостольних Костянтина та Єлени після пожежі, яка сталася 7 січня 2021 року. 12 січня митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф з архіпастирським візитом відвідав парафію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на пресслужбу єпархії.

Правлячий архієрей зустрівся з меценатами, оглянув постраждалий храм, висловив щирі слова співчуття і підтримки благодійників і парафіян храму та обговорив подальші плани з відновлення святині.

Пожежа, яка зруйнувала більшу частину храмового комплексу, сталася в день свята Різдва Христового після завершення святкового богослужіння.

Дерев’яний храм на честь святих рівноапостольних Костянтина та Єлени в селі Копанки був побудований на початку ХIХ століття. В ХХ столітті будівля храму була в занедбаному стані. Щоб зберегти храм, з благословення митрополита Іоасафа, нещодавно було вирішено провести ремонт церкви як всередині, так і ззовні.
В єпархії просять молитов та підтримки у цій складній ситуації, що спіткала православну громаду с. Копанки.Надати благодійну допомогу на відновлення храму можна, перерахувавши кошти на рахунок:

УПРАВЛІННЯ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ЄПАРХІЇ УПЦ АТ «Альфабанк»
UA 933003460000026004022023801
МФО 300346 ЄДРПОУ 23091904
Нагадаємо, 10 січня, в Неділю після Різдва Христового, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звершив Божественну літургію у верхньому храмі Благовіщенської церкви Горлівки. Відтепер у постраждалому в серпні 2014 року від прямого потрапляння снаряда храмі, який парафія відновлює всі ці роки, звершуватимуться регулярні богослужіння.
Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 378